ДГ "Славейче" Кюстендил

успешно реализирани проекти

altТрадиционни са различните  форми  на сътрудничество между ОДЗ „ Славейче“ и ПМГ „ Проф. Ем. Иванов“ град Кюстендил. Общуването между деца и ученици се оказа полезно и приятно за всички.

Началото на съвместната дейност бе поставено с учениците, членове на клуб „ Доброволци –верни приятели“ през 2012 година.  При посещенията в групите учениците показваха на децата различни умения, като каране на колело, направа на хартиени фигурки и др. А децата предизвикаха много мили спомени сред какичките и батковците,като им благодаряха с  любими детски песни.  Не случайно бивши   възпитаниците на детското заведение са настоящи ученици на ПМГ. alt

През 2013 година приятелството намери и нови измерения – съвместна работа на ученическия и детски клубове, носещи наименованието“ Млади еколози“.alt

При изпълнение на дейностите от проекта „ Млади еколози“ от национален конкурс на МОСВ и ПУДООС „За чиста околна среда – 2013г. на тема: „Обичам природата и аз участвам“ децата се включиха в редица дейности, с които успешно се  реализира „Ритуал на приятелството“ .

alt

Децата посетиха своите приятели  в учебното заведение, общуваха в кабинета по биология и им предложиха заедно да почистят района около детското заведение на 20 април 2013, като се включат в инициативата „Да почистим България за един ден“, подкрепена от община Кюстендил. Децата подариха на учениците специално изработени гривнички от отпадъчни материали.

 

Приятелството се симвозира от безкрайния кръг на  пъстрите гривнички  – кръг на приятелство и взаимопомощ.alt

   В учебните занятия по образователно направление „Природен свят“ децата научиха от своите учители за различните материали, с които не бива да замърсяваме природата. Също така как не бива да ги горим, защото по този начин природата пак се замърсява, а можем да намерим приложение. За децата от ОДЗ „ Славейче“ – това бяха гривните с надпис „Станете наши приятели“.

alt