ДГ "Славейче"

Щастливи деца - спокойни родители

 Детскота заведение се състои от три филиала и детска млечна кухня. Филиалите се намират в централната част на гр. Кюстендил. Разполагаме с четири сгради, като две от тях са с особена архитектурна стойност. По този начин и днес тези сгради пренасят романтиката на времето, но в съвременни измерения.

ДГ “Славейче” е посещавана от 230 деца, разпределени в 11 групи, (определени по възрастов принцип ) от които 4 яслени и 7 градинси, а от тях 3 подготвителни.

 Филиал "Райна Цанева" на  детска градина  "Славейче" има три градински групи: " Мак "; " Джудже "; " Кокиче " и една яслена - " Барбарони"

Филиал "Димчо Дебелянов" на детска градина  "Славейче" има три групи: " Зайче "; " Гъбка "; " Коте "

Централна база " Гладстон" има три яслени групи: " Дребосъчета", "Пате" , "Ягодка" и една градинска - " група -  " Калинка ".

В ДГ ”Славейче” са създани условия възпитанието на децата да се осъществява в колектив от връстници - то носи научно обоснован характер, провежда се в създадена педагогическа среда и се осъществява от професионално подготвени специалисти

Детското заведение разполага с обширна материална база. Макар, че две от сградите са стари – те са функционални и реновирани. През 2009г бе подменена дограмата, а през 2012/2013  са санирани филиалите.Всички сгради на детското заведение  са газифицирани.
Децата от всяка група разполагат с удобни, ергономични цветни мебели, които провокират творческо въображение и креативност. Детската градина разполага с 11 занимални, 7с отделни от тях спални помещения, има изградени и различни кабинети ( например „зелен" кабинет ), музикална зала, физкултурни площадки.

Всяка сгради разполага с двор.Те са благоустроени, слънчеви, озеленени и оборудвани с уреди за занимания и игри на открито
В детска градина  "Славейче" – Кюстендил детето открива:
•    Един неповторим свят.
•    Уютна, спокойна и близка до семейството среда.
•    Обучение и възпитание чрез игри.
•    Учител – предпочитан приятел,съветник, партньор.
•    Приятели.